Wysany: Sro 01 Lip, 2009 Ruchomość nogi po operacji, parametry i rodzaj endoprotezy.
Myślę, że ten temat ułatwi podjęcie decyzji tym niezdecydowanym do końca, którzy sa jeszcze PRZED operacja .
Proponuje, aby Wszyscy Ci, którzy są już PO wpisywali w jakim stopniu wygląda sprawność ich nóg (np. czy są w stanie przykucnąć, jak bardzo zgsiąć noge w kolanie, co sprawia im trudność itd.), jaki okres upłynął od operacji, jakie paramatry oraz rodzaj (firmę) endoprotezy posiadają.
Zapraszam do pisania.
Ps. Po dokładnym sprawdzeniu swoich parametrów na wypisie ze szpitala, wszystko opiszę.
Ostatnio zmieniony przez kinga Pon 15 Lut, 2010, w caoci zmieniany 3 razy
Zgadzam sie swietny pomysl Dobrze byc juz przed operacja swiadomym tego co nam beda wkladac Jest tyle rodzai a kazdy lekarz tlumaczy sie ze to on jest od wyboru endo I sie zgodze tylko ze nie zawsze my musimy zaakceptowac ten wybor Ja odrzucilam operacje ktora mialam miec 6 kwietnia i wiecie co nie zaluje Dzieki temu dostalam sie na najnowsza metode wymiany stawow biodrowych Zreszta endo na 4 lata tak mi lekarz powiedzial to poprostu kpina
Mi powiedzieli ze kolo 12 ale w moim przypadku okolo 8 lat wytrzyma choc przy nastepnej wizycie zszedl do 4 lat Moj stan zdrowia oceniono rowniez na fatalny i nawet kolejke ominelam Endoproteza miala byc dlugotrzpieniowa i czesc w miednicy miala byc osadzona na cemencie bo mam zbyt cienkie kosci miednicy
Masz krotkotrzpieniowa ceramiczna endo?
Czy to ten lekarz od konii Ci tak powiedział haha ??
Mam bezcementowa, krótkotrzpieniową, alternatywe kapy, metal-metal johnsons. Najmniejszy z mozliwych rozmiarów, na zamówienie specjalne bo moje stwy były wielkości 5 latka i tak ledwo weszły moje endo
Pan "doktor" najwyrażniej nie chodziła na lekcje matematyki od 1 do 3 , ale się naoglądał seriali medycznych i chciał dodać dramaturgii do swoich wypowiedzi hahaha
A co do mojej endo (odpukać w niemalowane... ) spisuje się świetnie . Nie przesadze jak powiem, że mogę noge na szyje założyć , założyć nogę na nogę czy kucnąć. Lekarz nie zalezał mi żadnych ograniczeń ruchowych poza sportami ekstremalnymi
Status: Endo x 1
Wysany: Nie 05 Lip, 2009 siedzenie po turecku
Witaj Pasiflorko!
Nie chcę Cię stresować ale myślę ze nasz gość [ który pisze powyżej] ma niestety rację. do siedzenia po turecku to chyba jeszcze daleko. Ja już nawet nie myślę na ten temat. zakładanie nogi na nogę--- a co to jest?????
Nie chcę Cię stresować ale myślę ze nasz gość [ który pisze powyżej] ma niestety rację. do siedzenia po turecku to chyba jeszcze daleko. Ja już nawet nie myślę na ten temat. zakładanie nogi na nogę--- a co to jest?????
No fakt moze nie wymagajmy cudow ale pomarzyc mozna hihi Jednak wiem ze Olifffka miala taki ruch w biodrach aby siadac po turecku Choc nie wiem po jakim czasie