Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 21 Gru 2010 Posty: 53 Skd: Radom
Wysany: Sro 08 Cze, 2011
Widzę, że jednak wszyscy wiedzą lepiej od specjalistów i lekarzy. Za takie rady to ja po prostu dziękuję ! Mam swoja fizjoterapeutkę, która zna się na rzeczy, również jest po osteotomii i wie jakie decyzje podejmować!
to dobrze, że dziękujesz za tak cenne rady; i to darmowe
a kim jest Twoja rehabilitantka? jakie ma wykształcenie, jakie doświadczenie? to że jest po osteotomii, nie czyni z niej specjalisty w tej dziedzinie...
Karollko , proponuję na spokojnie kilka oddechów i bez niepotrzebnych nerwów przemyśl na spokojnie to co napisała Kinga a także Grażynka. Każdy tutaj dobrze Ci życzy. Nikt nie podważa kompetencji Twojej terapeutki, ale może warto zatrzymać się na moment i zastanowić? Poczytać, pomyśleć dlaczego tak a nie inaczej? Wziąć pod uwagę bardzo mądry post terapeuty międzynarodowego Jakuba Marcińskiego nt poruszania się o jednej kuli; a także liczne wypowiedzi drugiego z wyjątkowych fachowców - mniemam, że dobrze znanego Ci na Forum Fizkoma, czyli Piotra Komorowskiego. Ja osobiście także życzę Ci wiele zdrowia a przede wszystkim spokoju i mądrości w drodze po te zdrowie. Trafnych, wyważonych decyzji. Zdrowie masz jedno. Zadbaj o nie i ufaj ludziom którzy mają ogromne wieloletnie doświadczenie podparte pracą z tysiącami pacjentów. Powodzenia
karollka, moja mama też ufała pediatrom "specjalistom" a jednak nie zauważyli dysplazji u mnie. Ja zaufałam ortopedzie, również specjaliście w renomowanym szpitalu, a jednak chciał mi "wcisnąć" endo dla starych ludzi. Poszukałam innego lekarza i też słabe było to co mi zaoferował, a jednak mam to co mam w bioderku i jestem z siebie dumna, że "specjaliści" nie wcisnęli mi ciemnoty. Mój trafny wybór znalazłam w internecie, a nie usłyszałam od lekarzy. Tak w ogóle, to każdy jest kowalem swojego losu. Masz przed nosem skarbnicę wiedzy, doświadczeń i korzystaj z tego na wiele możliwości. Mój rehabilitant też jest świetnym specjalistą, a jednak konsultowałam swój przypadek z innymi. Fizkom jest na naszym forum ikoną doświadczenia w tym temacie, a Ty ufasz tylko i wyłącznie swojej rehabilitantce. Jesteś mądrą kobietką i wierzę, że porozmawiasz z rehabilitantką. Powiedz jej że czytałaś nasze forum i, że nie preferują odrzucania jednej kuli.
Ostatnio zmieniony przez pasiflora Sro 08 Cze, 2011, w caoci zmieniany 1 raz
kinga napisa/a:
a kim jest Twoja rehabilitantka? jakie ma wykształcenie, jakie doświadczenie? to że jest po osteotomii, nie czyni z niej specjalisty w tej dziedzinie...
Doświadczenie spore, a to jakie ma wykształcenie nie powinno Ciebie interesować. Jest fizjoterapeutą z prawdziwego zdarzenia. Wiem, że Ty nie jesteś fizjoterapeutą i nie masz takiej wiedzy jak ona.
karollka, owszem Kingę nie powinno interesować, ale wierz mi pisząc te zdanie nie chciała Ci krzywdy wyrządzić. Myślisz, że Kindze łatwo było dłużej chodzić o 2 kulach? Jednak stosowała się do zaleceń i efekty widać gołym okiem.
Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009 Posty: 2625 Skd: z Polski
karollka napisa/a:
Doświadczenie spore, a to jakie ma wykształcenie nie powinno Ciebie interesować. Jest fizjoterapeutą z prawdziwego zdarzenia. Wiem, że Ty nie jesteś fizjoterapeutą i nie masz takiej wiedzy jak ona.
Tego wpisu to ja już, Karollka nie rozumiem zupełnie.....
Karolko!!!!!!
Ja dobrego fizjoterapeuty szukałam kilka lat. Już mi się wydawało, że znalazłam, ale po dwóch spotkaniach doszłam do wniosku, że dyplom fizjoterapeuty nie jest wystarczający. Potrzebna jest też praktyka. Teraz mam inną fizjoterapeutkę, niby jestem zadowolona, ale też nie jestem pewna, czy potrafi mi przywrócić pełną sprawność.
Najwyżej będę szukać dalej .Byłam na rehabilitacji w Radomiu dwa razy i niestety nie stosują tam nowoczesnej rehabilitacji, tylko ja dopiero od roku wiem jaka nam jest potrzebna rehabilitacja. Wiedzę tą mam dzięki temu FORUM.
Grażynka na początku też miała swoje zdanie troszkę odmienne od naszych specjalistów i dlatego stała w miejscu. Cieszę się Grażynko, że wracasz po latach do zdrowia
Karolka, jaki ma sens takie naskakiwanie na Kinię. Kinga nie ma dyplomów , ale wszystko mówi z własnego doświadczenia. Ja wiem, że ma rację, a Ty zrobisz jak zechcesz. Kinga Ci radziła a nie rozkazywała- tego jestem pewna.
Kochane dziewczyny, myślę, że Karolina wie, że nikt tu nie działa na jej krzywdę. Na pewno to takim potoku informacji i jeszcze raz przeczytanych postach które jej polecałam Karolina potrzebuje czasu aby na spokojnie przemyśleć kwestie które tu omówiliśmy. Być może będzie miała okazję pomówić o tym ze swoją terapeutką czego serdecznie jej życzę i do czego namawiam Dajmy sobie teraz czas. Jeśli Karola będzie chciała, za jakiś czas na pewno napisze nam jakie ma wnioski. Na gorąco nic tu więcej nie wymyślimy. A teraz dla ochłody proponuję każdemu małą serię ćwiczeń. Ja własnie się za nie biorę. Nie ma co plotkowac o naszych biodrach, tylko trzeba o nie się zatroszczyć. No dalej dziewczyny, do dzieła!
Amen!
Grazyna1950 napisa/a:
Byłam na rehabilitacji w Radomiu dwa razy i niestety nie stosują tam nowoczesnej rehabilitacji
W Radomiu nikt nie chciał podjąć się mojej rehabilitacji. Moją fizjoterapeutkę znalazłam przez to właśnie forum. Jest to na prawdę wielki fachowiec - zna się na rzeczy. Jestem przekonana, że nie zrobi mi krzywdy. Nie chce się tu z nikim kłócić... Nawet z Tobą Kinga. Wiem co robię i będę robić to dalej..
Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009 Posty: 2625 Skd: z Polski
Cytat:
Nie chce się tu z nikim kłócić... Nawet z Tobą Kinga.
Raz jeszcze napiszę, że ja się z nikim nie kłócę.
Podaję Tobie tylko informacje o rehabilitacji i o właściwym chodzeniu z kulami. Fizkom, rehabilitant, miał nawet okazję oglądać na żywo (był na sali operacyjnej) zabieg metodą Ganza. Wszystko po to, by lepiej pomagać pacjentom.
karollka Wiele razy poruszaliśmy temat konsultacji u kilku lekarzy jak i u kilku rehabilitantów. Wiele razy podkreślaliśmy jak ważna jest rehabilitacja z prawdziwego zdarzenia i dobrana indywidualnie do pacjenta. Widzę, że jednak i tak Cię tu nikt nie przekona, jesteś dorosła, jak pisałaś Twoje życie- Twoje zdrowie,więc pozostaje tylko życzyć Ci powodzenia i obyśmy nie powiedzieli za jakiś czas "a nie mówiliśmy? "...
_________________ Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie...
Dziewczyny będę wredna a rób jak uważasz.Jeśli czytając nasze posty nie wyciąga wniosków tylko jeszcze naskakuje na ludzi którzy nie jedno przeszli i starają się pomóc to niech robi co chce skutki swoich wyborów poniesie sama a nie my. W każdym razie ja życzę Ci zdrowia i powodzenia
_________________ Żyj tak by jak najwięcej dać z siebie innym