Status: Endo x 1
Wysany: Sob 12 Pa, 2024 Ból biodra
W sierpniu minęło 10 lat od operacji prawego biodra.
Mam pracę fizyczną,gdy się nadchodzę cały dzień to odczuwam bardzo to biodro. Mam do tego nadwagę. Na kontroli byłam w kwietniu 2023. Ostatnio mam takie odczucia ciągnięcia przy bliźnie , mrowienia i uczucie ocieplenia tego miejsca. Puchnie mi nad kolanem i swedzim. Noga mi drętwieje i ciężko mi się tą nogę podnosi. Do tego pojawiają mi się siniaki i do tego odczucie zimna w tej nodze. Czy mam się czego obawiać? Dzwoniłam i do lekarza dopiero mi ustalili na koniec stycznia.
Marysia a czy wiesz jak masować bliznę? Dobry fizjoterapeuta powinien Ci to pokazać, to ważne bo blizna cały czas pracuje. U mnie minęło 11 lat po operacji i gdy się zapomnę i nie masuję blizny to właśnie mam takie uczucie ciągnięcia blizny, mrowienie albo nawet uczucia martwej skóry w tym miejscu. Nie masowana blizna ma niestety wpływ na resztę nogi - przecież jesteśmy jak ''system naczyń połączonych'' (jak mawiał mój fizjo) i gdy nawet jedna rzecz szwankuje to reszta to odczuwa.
Oczywiście mam nadzieję, że to ''tylko'' to i wszystko będzie dobrze na wizycie.
Jeśli nie korzystasz to polecam wizytę u dobrego fizjoterapeuty - niestety zwykle prywatnie ale warto się wybrać aby pokazał co i jak. Bioderkowcy jednak muszą z tego korzystać aby być w formie - czego Ci życzę. Pozdrawiam
_________________ Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie...