Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
moje nowe biodro
Jola03 
Jola03
Mikrus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 18 Pa 2014
Skd: Warszawa
Wysany: Sro 12 Lis, 2014   moje nowe biodro

Witam

po nieszczęśliwym upadku na kamienie w wyniku pęknięcia szyjki dostałam 26/09/14 całkowitą endo lewego biodra (bez cementowa). Po 12 dniach wyszłam do doku chodząc o 2 kulach. Wykonuję w domu szereg ćwiczeń, jest coraz lepiej. Początkowo nie mogłam zbyt długo siedzieć (kilka minut ), lepiej było z chodzeniem. Teraz mogę już siedzieć ponad godzinę, ale jak wstaję to czuję trochę jakbym rozginała zgiętą blachę. Po wyciągnięciu się na łóżku jest OK.
18 listopada mam kontrolę w szpitalu, a 24 wizytę u lekarza rehabilitanta, po tej wizycie będzie chyba jeszcze czekać na zajęcia, niestety kolejki są długie. W przychodni powiedzieli mi, że nie trzeba się spieszyć bo w tym przypadku endo musi oblać się kością.

Bólu nie czuję już od drugiej doby po operacji i od tego czasu nie brałam żadnych leków przeciw bólowych, czuje tylko takie rozpychanie kości w udzie w miejscu trzpienia. Czy to normalne, jakie zjawiska mieliście po operacji, po jakim czasie można było chodzić bez kul, a przynajmniej z jedną. Będę wdzięczna za informacje.
Jola03

kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski
Wysany: Sro 12 Lis, 2014   

Jola03, witaj :)
Jola03 napisa/a:
po jakim czasie można było chodzić bez kul, a przynajmniej z jedną. Będę wdzięczna za informacje.

Chodzenie z jedną kulą nie jest dobre.
Dlaczego? TUTAJ znajdziesz odpowiedź. Przeczytaj na spokojnie :)
Jola03 napisa/a:
a 24 wizytę u lekarza rehabilitanta, po tej wizycie będzie chyba jeszcze czekać na zajęcia, niestety kolejki są długie. W przychodni powiedzieli mi, że nie trzeba się spieszyć bo w tym przypadku endo musi oblać się kością.

Tu też jest błędne myślenie, bo rehabilitację najlepiej wprowadzać jak najwcześniej. Odpowiednią.
Poczytaj TUTAJ i TUTAJ

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: