Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Kule łokciowe
Grazyna1950 

Status: Endo + Inne operacje
Doczya: 12 Sty 2010
Skd: Wielkopolska
Wysany: Wto 15 Maj, 2012   

Ja miałam najzwyklejsze kule, bez miękkiej rękojeści i bez obejmy. Gdy kupowałam nie miałam nawet pojęcia, że są różne. Służyły mi prawie 10 lat.

Kruszyna 
Mikrus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 25 Gru 2011
Skd: Dziewule

Tak właśnie analizuje, przeglądam wszystkie posty i chyba jednak miękka rączka wygrywa niezależnie od obejmy ;-)

Bonia 

Gigantus Bioderkus

Status: Osteo. + Osteo. Ganza
Doczya: 30 Cze 2009

Ja mam takie i o ile obejma i wagowo mi się spisują o tyle rączka jest mi za twarda za gruba i ciężko mi się trzyma mam natomiast drugie kule starszego typu z obejmą ale cięższą rączką i te spisują mi się super. Chociaż gdybym teraz miała kupować wzieła bym z mięką rękojeścią.

lucja1905 
lucja1905
Popularus Bioderkus

Doczya: 04 Lis 2010
Skd: Łódź
Wysany: Nie 29 Lip, 2012   

Ja miałam przy skakance takie gabeczki niebieskie jak sa takie nakladki na rower stacjonarny :) a nie chcialam sie znowu kosztowac wiec wcisnelam na swoje kule te gabcezki troche sprytu trzeba bylo uzyc wysmarowalam raczki od kul balsamem i sie ladnie wslizgnely te gabeczki teraz mam wygodne kule ;)

bożena 
Mikrus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 20 Sie 2009
Skd: okolice Zawiercia
Wysany: Nie 29 Lip, 2012   

Ja 6 lat temu po endo używałam kul podobnych jak u u krysa 77 ,spisywały się świetnie,zwłaszcza zimą.Obejma jest bardzo praktyczna, jestem osobą dość ruchliwą i dzięki niej kula mi nie upadała ; byłam samodzielna, np w sklepie czy na spacerze.

Essence30 

Status: Endo x 1
Doczya: 07 Lut 2012
Skd: Lublin
Wysany: Nie 28 Kwi, 2013   

Kochani mam pytanie, mam jedną kulę z nieruchomym łokciem, czy wystarczy, że dokupię taką drugą, czy muszę mieć takie z ruchomym łokciem? które są bardziej wygodne/korzystne?

kalipso 
Mikrus Bioderkus

Status: Inne
Doczya: 11 Wrz 2013
Skd: Kraków
Wysany: Pon 23 Wrz, 2013   

A te kule są warte uwagi... zdaje się, że to jakaś nowość 2013... trzeba przyznać, że sporo kolorów do wyboru *********

na Forum nie wstawiamy linków do sklepów

Wendy 
Bioderkus!!!

Status: Fizjoterapeuta
Doczya: 18 Cze 2009
Skd: Warszawa
Wysany: Pon 23 Wrz, 2013   

Essence30, Co do kul, to warto kierować się tylko i wyłącznie wygodą. Możesz kupić drugą podobną i będzie komplet, a możesz przymierzyć te z ruchomym mankietem i porównać.
Ruchomy mankiet pozwala puścić rączkę kul (zawieszają się wtedy na mankiecie) i wtedy masz wolne ręce; za to są niewygodne przy zdejmowaniu i zakładaniu. Natomiast kule z otwartym nałokietniekim są bardzo wygodne w zakładaniu i zdejmowaniu, ale za każdym razem, jak będziesz chciała coś chwycić w dłoń, to trzeba je odłożyć. Wybór należy tylko i wyłącznie do Ciebie - co wyda Ci się bardziej praktyczne.

maaly-22 
3.6.12 29.7.14 11.8.
Gigantus Bioderkus

Doczy: 13 Lip 2013
Skd: Muszyna
Wysany: Wto 24 Wrz, 2013   

Ja bym polecał te z ruchomym mankietem. W życiu różnie bywa a tak wiemy że kula nam nie upadnie. Bywa czasem że trudno podnieść kule jak upadnie a tak możemy z taką kulą coś zawsze zrobić. Co do wygody to oklejałem gąbką itp, itd i nic to nie pomagało a dlatego że dużo chodziłem.

Bonia 

Gigantus Bioderkus

Status: Osteo. + Osteo. Ganza
Doczya: 30 Cze 2009
Wysany: Sro 25 Wrz, 2013   

Dziewczyny nie do końca ona są dobre ale jak zdazy wam się z kulami upaść to moze być nie wesoło przynajmniej przez jakiś cas po zabiegu jak się zachwiejecie mozna stracić równowagę I lepiej żeby kula spadła a nie nadal wisiała wam na ręku. Wiem z doświadczenia można sobie nie złego bigosu narobić.

aga.t. 

Gigantus Bioderkus

Status: Kapo x 1
Doczya: 02 Cze 2010
Skd: Czeladź

Mam takie samo zdanie jak Bonia. Nie miałam wyboru jakie kule będą mi pasować bo po prostu kupiłam je w szpitalu i nie miałam takich z obejmą ale będąc w ubiegłym roku w sanatorium miałam małą kontuzję i musiałam pożyczyć kule - dostałam właśnie te z obejmą i dla mnie niewygodnie się je zakładało. Faktycznie przy jakimś upadku może być niewesoło.
Jak kula mi upadła to pomagałam sobie drugą kulą przy jej podniesieniu aby samej się zbyt nie schylać.

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

Ponadto kule z obręczami ruchomymi są ok jedynie w lecie, ale w zimie, gdy zakładami grube kurtki ciężko tam wepchnąć rękę. Jeszcze ciężej gdy nie jest się najszczuplejszym.

esca 
2000r i 2014r

Status: Endo x 2
Doczya: 29 Wrz 2012
Skd: Polska zach
Wysany: Sro 13 Lis, 2013   

Muszę kupić 2 kule. Oglądałam, przymierzałam. Ale mam wrażenie, że są bardzo ciężkie. Co prawda :arrow: teraz dla mnie ciężka jest siateczka z kluczami :-/ .
Pani pokazała mi kule z włókna węglowego. Leciuteńkie. Cena trochę zaporowa - 180zł (1szt), ale rodzina jest chętna sfinansować mi je. Ponadto odliczę z PIT na grupę inw.

Jak uważacie, lepsze są lekkie czy też konkretne, cięższe, może bardziej stabilne?
13 lat temu, po pierwszej endo miałam takie zwyczajne aluminiowe, ale byłam też silniejsza.
pozdr

jola 
jola

Popularus Bioderkus

Status: Endo x 2
Doczya: 08 Sty 2010
Skd: mikołów

Mam w domu kule lżejsze i cięższe, zdecydowanie wolę te lżejsze.

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

esca, myślę podobnie ja Jola. Lżejsze są dla mnie lepsze. Kup sobie dobre kule bo bądź co bądź trochę Ci potowarzyszą. Pozdrawiam

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: