29 palms.Chodzi mi o to jacy lekarze tam operują i generalnie jaka tam panuje atmosfera, warunki .Pozdrawiam.:)
EO jest małym oddziałem, przynajmniej jak na warunki tego szpitala. Mogę się mylić, ale to są 4 lub 5 pokoi + 2 pokoje przeznaczone dla pacjentów onkologicznych, które są wydzielone od reszty oddziału i na który pozostali pacjenci nie mają wstępu. Moja mama była w pokoju dwuosobowym, ale był też pokój czteroosobowy, na oddziale są mężczyźni i kobiety (oczywiście nie są "mieszane"). Jest jeszcze część wspólna - stoliki, krzesła. Pielęgniarki udostępniają pacjentom lodówkę, zawsze można poprosić o przygotowanie herbaty.
Atmosfera w dużej mierze zależy od pacjentów. Pielęgniarki i salowe były bardzo życzliwe i miłe, bardzo zwraca się uwagę na czystość. Lekarzy jest niewielu i są ściśle wyspecjalizowani - jeden zajmuje się głównie pacjentami onkologicznymi, drugi kręgosłupami, następny biodrami, ale każdy jest dobrym fachowcem w swojej dziedzinie. Tyle na szybko przychodzi mi do głowy, gdybyś chciała się jeszcze czegoś dowiedzieć, to śmiało pytaj.
29palms, Dziękuję serdecznie za wiadomość.A mam jeszcze pytanko.Czy do danego oddziału są "przypisani" cały czas Ci sami lekarze ?Tzn.np na oddziale EO operują lekarze inni niż na pozostałych? Mój przypadek jest bardzo skomplikowany i chciałaby trafić na jak najlepszych specjalistów.Pozdrawiam:)