A w Scanmedzie też dokładny wywiad, typu - kiedy ostatni raz byłam u kosmetyczki, fryzjera itp. O szczepienie WZW pytali, ale też wymagali aktualnych badań na przeciwciała - ponieważ miałam trochę za niski poziom - byłam szczepiona z 6 lat temu, to zrobili mi swoje badanie. Lekarz powiedział, że to dla mojego i ich bezpieczeństwa .
zozo, takie podejście do pacjenta się rozumie.
Wiecie co ja mam skleroze co było przy przyjęciu. Byłam tak zestresowana by nikt mnie do domu nie odesłał że na nic uwagi nie zwracałam Pani miała bardzo dobry humor a ja nerwowo chichotałam. Zawsze tak w stresie robię.
Z tą ankieta epidemiologiczna to jedna wielka ściema, pielęgniarki pilnują aby pacjent to wypełnił, czy też wypełniają razem z nim, tylko szkoda, że czasem do lekarza ona nie trafia albo rzadko jest przeglądana przez niego....
_________________ .... Żaden Anioł nie szybuje samotnie......
....Twoja dłoń w mojej dłoni....bezpiecznie:)
Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009 Posty: 2625 Skd: z Polski
Wysany: Pon 06 Wrz, 2010
Jowi napisa/a:
tylko szkoda, że czasem do lekarza ona nie trafia albo rzadko jest przeglądana przez niego....
ankieta wraz wywiadem pielęgniarskim jest doczepiana do historii choroby całej dokumentacji przy pobycie pacjenta w placówce medycznej
no ale czy lekarz to przeczyta, to już inna sprawa
dokładnie :-/Kiedyś miałam pacjentce podać Tramal, dzięki temu, że zapytałam czy nie jest uczulona chora uniknęła przykrych konsekwencji - wywiad okazał się jakimś zbędnym papierkiem mimo, że było tam wyraźnie napisane
_________________ .... Żaden Anioł nie szybuje samotnie......
....Twoja dłoń w mojej dłoni....bezpiecznie:)