Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: kinga
Pon 04 Lip, 2011
Komplikacje 3 lata "po"
duska 

Gigantus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 01 Lip 2009
Skd: Kraków
Wysany: Czw 05 Lis, 2009   

Libra, Tobie grzebali z 10 razy w tym samym kregoslupie, wiec jaka to roznica? :mrgreen:

Libra 

Bioderkus!!!

Doczya: 13 Pa 2009

Cytat:
Libra, Tobie grzebali z 10 razy w tym samym kregoslupie, wiec jaka to roznica?

Ja protestuje :mrgreen: W jednym kregosłupie mi 10 razy nie grzebali. Ja cała ciekawa jestem, to pogrzebali też w innych miejscach :mrgreen:

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

Libra, ale się ubawiłam tą wypowiedzią. Wiem, że nie ma nic do śmiechu ale z tym grzebaniem połączyłam ginekologa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

duska 

Gigantus Bioderkus

Doczya: 01 Lip 2009
Skd: Kraków
Wysany: Pi 06 Lis, 2009   

Libra, z tego wniosek, ze ja tylko interesujaca jestem od ... biodra strony :-D No trudno :)

Libra 

Bioderkus!!!

Wysany: Wto 23 Mar, 2010   

Dawno nie pisałam w tym swoim "pamiętniczku" (o, kurcze, jak ja nie cierpię zdrobnień ;-) ). Od czasu, gdy mnie tak bolało (październik, listopad) i miałam wskazanie do szybkiego zabiegu wyciagnięcia tej mojej blaszki spinającej kość udową, wiele się zmieniło. Wiele- a w zasadzie mało. Posłuchałam jednak mojego lekarza prowadzącego i postanowiłam czekać te 6 tygodni na Rtg. Minęły, a ja....zapomniałam 8-) . Noga przestała boleć, czasami pojawia się ból "deszczowy", ale to pikuś (pan pikuś ;-) ). Na tą chwilę wilka z lasu nie wywołuję, u lekarza się nie pojawiłam. Ufam, że nic się nie dzieje, skoro nic nie boli. Tamte bóle tłumaczę sobie przemieszczaniem się tych drucików, które się "wypruły".

Teraz skupiam się na Świetach :-) . Mam szczególnego gościa i muszę się przygotować :-) .

Alicja 

Gigantus Bioderkus

Doczya: 01 Wrz 2009
Skd: łódzkie
Wysany: Sro 24 Mar, 2010   

Libra, przyznam, że zastanawiałam się, co u Ciebie słychać.
Całe szczęście, że wszystko się rozeszło po kościach (w przenośni i dosłownie. :-)
Tak więc szukuj się do Świąt i bądź dobrej myśli. :-)

Marek Roman 
Sumo
Popularus Bioderkus

Doczy: 14 Lut 2010
Skd: Warszawa
Wysany: Pon 30 Sie, 2010   A jak teraz ?

Witam,

A jaki jest stan na dzień dzisiejszy ?

Pozdrawiam.

M.

Nie jesteś tu sam. Pamiętaj !

Marek Roman 
Sumo
Popularus Bioderkus

Doczy: 14 Lut 2010
Skd: Warszawa
Wysany: Sob 13 Lis, 2010   Hallo hallo, :-)

A jak jest teraz ?

Widzę, że nie tylko ja potrafię znikać...

A może ktoś coś wie ?

Nie jesteś tu sam. Pamiętaj !

Libra 

Bioderkus!!!

Wysany: Sob 13 Lis, 2010   Re: Hallo hallo, :-)

Marek Roman napisa/a:
A jak jest teraz ?

Widzę, że nie tylko ja potrafię znikać...

A może ktoś coś wie ?

Ja wiem! Ja wiem!:D:D

Marek Roman.....ja nie zniknęłam, śledzę forum regularnie, ale sama trochę zamilkłam;-)

Co u mnie? W zasadzie nic szczególnego, może poza tym, że bóle uda wróciły. Nie tak intensywne, jak te w ubiegłym roku, ale znów muszę zapomnieć o spaniu na operowanym boku. "Coś" tam w środku nie daje mi się obrócić w pozycji leżącej na operowany bok, a było już kilka miesięcy spokoju :roll: Za to przy chodzeniu jest w miarę ok:)
Wzięłam się trochę za rehabilitację, tyle, że mniej biodra, a bardziej kręgosłupa, bo daje ostro popalić. Mam pod opieką osobę zależną, starszą, leżącą....to trwa już trochę, więc kręgosłup się zbuntował. Szczerze, to nie wiem, jak długo da się to wytrzymać, ale narazie innego wyjścia nie ma. Boję się też trochę o biodra w tym układzie, bo codzienne dzwiganie pewnie nie jest dla nich też balsamem.
Ćwiczę, żeby choć w części zminimalizować przyszłe straty.....no i pooklejałam się tejpami, więc jakos funkcjonuję :-)

Alicja 

Gigantus Bioderkus

Wysany: Sob 13 Lis, 2010   

Libra, ja też się zastanawiałam, co u Ciebie. Twoje milczenie brałam za dobrą monetę, tzn uważałam, że skoro nie piszesz, że jest źle, to jest dobrze. A tu niespodzianka. :-( Nie jest różowo. Fajnie, że ćwiczysz, zawsze to jakaś pomoc dla bioder, ale przykro, że codziennie jesteś skazana na taki wysiłek. No ale cóż, takie życie... Czy nie możesz liczyć na czyjąś pomoc, aby móc odciążyć kręgosłup i biodra?

Libra 

Bioderkus!!!

Wysany: Nie 14 Lis, 2010   

Aluś.....rózowo, to nie jest, ale ja juz chyba przywykłam do takiej sytuacji. Praktycznie większość dorosłego zycia bolą mnie gnaty, więc to już niejako wrosło we mnie ;-) Ostatnio nawet tak rozmawialiśmy z mężem o bólu, a właściwie o jego braku. Mąż jest zdrowy i jego nie boli nic.....ja nawet z takim niedowierzaniem zapytałam "No jak to? nic kompletnie ci nie boli?? nic a nic??" Mąż odpowiedział "nie" a mi się jakoś dziwnie zrobiło, bo ja w sumie to nie wiem, jak to jest jak nie boli kompletnie nic :roll: :-D Ja wiem, jak to jest, jak boli mniej lub bardziej, ale żeby tak całkiem nic??

Aluś.....nie pisałam, no bo w sumie, co miałam pisać. To, co u mnie to i tak totalny luksus w porównaniu z tym, co u Ciebie. Ja cały czas czytam wątek Twój i piedry32 i podziwiam, że macie tyle siły, żeby walczyć :-) A już Ty, to całkiem....czapki z głów :-)

A co do opieki, to mam pomoc rano przy kąpieli itp. Dobre chociaż to:)

Alicja 

Gigantus Bioderkus

Libra napisa/a:
Ja cały czas czytam wątek Twój i piedry32 i podziwiam, że macie tyle siły, żeby walczyć A już Ty, to całkiem....czapki z głów

Libra, dzięki, ale żadna ze mnie bohaterka. :oops: Tylko jakby pecha mam. :-/ Bardzo mi miło, że śledzisz moją historię. :-) Na pocieszenie powiem, że teraz mnie też nic nie boli. Może dlatego, że nie ma co, hi, hi.

Libra napisa/a:
A co do opieki, to mam pomoc rano przy kąpieli itp. Dobre chociaż to:)

O tak, dobre. Mam przyjaciółkę z prawie 20-letnią endo. Też opiekuje się osobą leżącą i też jej ciężko.

Libra 

Bioderkus!!!

Alicja napisa/a:
teraz mnie też nic nie boli. Może dlatego, że nie ma co, hi, hi.

Najważniejsze, to we wszystkim plusy znajdywać :-D ;-)

piedra32 

Maximus Bioderkus

Doczya: 28 Pa 2009
Skd: Athlone-Ireland
Wysany: Pon 15 Lis, 2010   

Witaj Libra dziękuję że czytasz co u mnie i jest ok na razie i mam nadzieję ze będzie co raz lepiej.
Czytam o Twojej rozmowie z mężem i u mnie jest to samo ja też nie rozumiem jak kogoś może nic nie boleć.Niestety nie mamy tego szczęścia ale nie ma co się łamać ja wierzę że przyjdzie dzień że ból będzie wspomnieniem.

Bardzo gorąco Cię pozdrawiam i życzę wytrwałości oraz cierpliwości w życiu :-)

Libra 

Bioderkus!!!

Wysany: Wto 16 Lis, 2010   

Piedra32.....ja sledzę losy większości Bioderek, ale ja tak bardziej na zasadzie peryskopu ;-) Czytam, ale się nie odzywam :-)

Piedra....ja to raczej nie mam co liczyć na to, że ból bedzie tylko wspomnieniem kiedyś....u mnie choroba podstawowa, to kręgosłup, biodra doszły gratis....no chyba, że zaczną endo kręgosłupów kiedys wstawiać :-D ;-)
No, ale nie ma co narzekać....ja to traktuje tak trochę "fizjologicznie" już.:)

A co do mojego męża, to kilka dni temu potknął sie i przewrócił; nic szczególnego się, na szczęście, nie stało, ale trochę się poobijał i chwilowo mam kompana do gadania o bólu :-D ;-)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: