Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Moja historia-ania
afrita 
Mikrus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 26 Sty 2014
Skd: Szczecin
Wysany: Pi 31 Sty, 2014   

Cześć Aniu, myślę,że warto żebyś odwiedziła w Szczecinie fizjoterapełtkę mgr Ula Domańska,byłam u niej dopiero 2 razy ale warto planuję rehabilitację po endo.Jeśli będziesz chciała dam namiary:)

ania1975 
ania1975
Mikrus Bioderkus

Doczya: 15 Sty 2014
Skd: gryfino
Wysany: Nie 16 Lut, 2014   

Witam, minęły już 3 miesiące po operacji, a ja mam coraz większy ból w biodrze operowanym podczas siadania . Nie wiem czy to jest normalne ale za każdym razem jak siadam to jest okropny ból, a jak wrócę ze spaceru to jest tragicznie.

kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

Aniu koniecznie trzeba ustalić, skąd pochodzi ten ból. Powinnaś udać się do fizjoterapeuty i do ortopedy.

drupinka 

Maximus Bioderkus

Doczya: 19 Sie 2009
Skd: Górny Śląsk

Aniu, z pewnością to nie jest normalne, ale wcale nie musi być groźne. Koniecznie posłuchaj kingi i zrób to jak najszybciej!

mprzepiora 

Gigantus Bioderkus

Doczya: 31 Gru 2011
Skd: okolice Nowego Sącza
Wysany: Czw 20 Lut, 2014   

ania1975 napisa/a:
Witam, minęły już 3 miesiące po operacji, a ja mam coraz większy ból w biodrze operowanym podczas siadania . Nie wiem czy to jest normalne ale za każdym razem jak siadam to jest okropny ból, a jak wrócę ze spaceru to jest tragicznie.

Ja również bardzo długo zmagałam się z bólem tylko, że podczas pionizacji po pozycji siedzącej. Czasem zdarzało sie tak, że chodziłam gorzej niż przed operacją.
Tak jak pisze Kinga koniecznie skonsultuj to u fizjoterapeuty i ortopedy.
Mnie pomogła praca z fizjoterapeutą. Tylko na rezultaty trzeba troszkę czasu i pracy.

maaly-22 
3.6.12 29.7.14 11.8.
Gigantus Bioderkus

Status: Endo + Inne operacje
Doczy: 13 Lip 2013
Skd: Muszyna
Wysany: Czw 20 Lut, 2014   

Równiez dołacze sie do tematu i popre słowa Kingi i Moniki skonsultyj toz ortopeda i fizjoterapeutom ,od Siebie dodam ze moze organizm potrzebuje jesce troche czasu kazdy z nasz jest inny i organizm róznie reaguje .Pisze otym ze organizm moze potrzebować wiece czasu bo czytajac Twojego posta powruciły wspomnienia umnie nie było łatwo dłuzej bo ponad 4 mieś było ok wiem mój przypadek był inny , ale popieram słowa Dziewczyn poniewaz byłem i jestem pod stała kontrolą ortopedy jak i skozystałem z niejednej rehabilitacji.Dodam jesce ze chodz umnie mineło juz prawie dwa lata od wypadku i pobytu w szpitalu to do dzis staram sie o rehabilitacje i rehabilituje...

ania1975 
ania1975
Mikrus Bioderkus

Doczya: 15 Sty 2014
Skd: gryfino
Wysany: Wto 11 Mar, 2014   

Kochani jestem 4mies. po operacji ,ale z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej. Od miesiąca chodzę prywatnie na rehabilitację ,ale to mi nie pomaga nawet pani rehabilitantka mówi, że nie miała takiego jeszcze przypadku jak mój, u mnie jest problem jak puszcza napięcie mięśni wtedy jest niesamowity ból w biodrze i to samo się dzieje podczas siadania. Nadal mam problemy z wchodzeniem po schodach bo nie mogę stanąć na tej nodze z powodu bólu jaki mam w kolanie. U mnie wraca stan przed operacja . Z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej, a na wizytę prywatna do mojego lekarza czekam już mies. Może ktoś z was miał takie objawy .

maaly-22 
3.6.12 29.7.14 11.8.
Gigantus Bioderkus

Status: Endo + Inne operacje
Doczy: 13 Lip 2013
Skd: Muszyna
Wysany: Wto 11 Mar, 2014   

To może szkonsultuj to z innym lekarzem , a kolano bolało przed zabiegiem lub miałaś z nim wcześniej problem . Pytam bo ja chodż chodziłem to z kolanem skonczyły się umnie dolegliwości po około 3 mieś. jak zacołem chodzić . Po rozmawiaj jesce z rehabilitantką moze np znajomi jej rehabilitanci mieli podobny przypadek . Ty zrobisz jak uwazasz i kazdy organizm jest inny inaczej reaguje życze zdrowia i powrotu do sprawności...

Fizkom 
Fizkom
Gigantus Bioderkus

Status: Fizjoterapeuta
Doczy: 25 Cze 2009
Skd: Poland
Wysany: Sro 12 Mar, 2014   

ania1975,
Jaka jest przyczyna bólu w biodrze i kolanie, wg. Twojej fizjoterapeutki? Czy potrafisz ocenić precyzyjnie miejsce bólu?
Jaki masz nakreślony cel terapii? Jakie ćwiczenia wykonujesz?

Fizkom

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: