A kim w ogole jestes ze oceniasz ludzi? MY bioderkowicze mamy forum by pomagac a nie oceniac Zastanow sie nad soba bo moze powyzsze wypowiedzi kolezanek maja jednak sens w Twoim przypadku
A kim wogole jestes ze oceniasz ludzi? MY bioderkowicze mamy forum by pomagac a nie oceniac Zastanow sie nad soba bo moze powyzsze wypowiedzi kolezanek maja jednak sens w Twoim przypadku
Prokuratorem krajonym jestem i bardzo Cie prosze, nie mow mi co mam robic i koleżanek w to nie mieszaj.
Dziewczyny pisza o autorytetach typu Jan Pawel II pewnie tez do tego mozna dodac Matke Terese z Kalkuty itp Ja przed chwila przeczytalam o remisyjnych operacjach Wiesi i musze przyznac ze przezylam szok Ta kobieta wcale nie ma lekkiego zycia a kilka dni temu przejela sie moim stanem zdrowia Godne nasladowania
Ludzie są różni. Jedni potrzebują wzorów a inni świetnie sobie radzą bez posiadania autorytetów.
To że ktoś nie wzoruje sie na innych nie umniejsza jego wartości - bez tego można być także dobrym i wartościowym człowiekiem. Taki człowiek też potrafi doceniać i szanować innych, postrzega świat inaczej co nie znaczy niewłaściwie.
Wiele osób potrzebuje autorytetów, obserwuje zachowania i osiągnięcia innych ludzi i na ich przykładzie chce się doskonalić.
Są okresy w życiu trudne jak choroba - ludzie reagują wtedy różnie - jedni potrzebują autorytetów choć na jakiś czas to są ważne wzory dla nich , a inni w tym czasie dobrze czują się radząc sobie tak, jak dyktuje im intuicja, nie potrzebują wzorów i jest im z tym dobrze.
Musimy być tolerancyjni wobec różnych swoich przekonań - każdy z nas ma inną psychikę, inne doświadczenia i inaczej postrzega świat.
Najważniejsze to żyć w zgodzie ze sobą, ze swoim wnętrzem, być dobrym i nie krzywdzić innych.
Status: Przed
Wysany: Sro 22 Lip, 2009
Pewnie, że autorytet jest potrzebny i warto go mieć. Dla mnie autorytetem też są rodzice - mam najwspanialszych rodziców pod słońcem!! Poza tym, bardzo szanowałam Śp. Bronisława Geremka. Wyjątkowo mądry a zarazem skromny człowiek.
Zresztą, patrząc blisko, teraz po zapoznaiu się z tym forum (uwierzcie, miałam co czytać!) i bliższym poznaniu jej autorki- Katji a miałam okazję poznac ją osobiście mogłabym napisać tak samo jak napisał ktoś tutaj, że podziwam ją za jej wiedze i bezinteresowność i dzielniu sią nią i chęci niesienia pomocy innym. Nie wiem skąd to się bierze u ludzi. Zawsze podziwiałam tych, którzy mają w sobie tzw. moc I potrafili zarażac optymizmem innych, sprawiać że ktoś kto nie tak dawno płakał zaczyna się śmiać i uświadamia sobie że nie jest sam. Ja niestety taka nie jestem, nie mam takiego daru i wpływu na ludzi... fajnie by było taki mieć Ale po 30 minutach rozmowy z Katją odniosłam wrażenie, że ona własnie taka jest. Miała.. nie wiem jak to powiedzieć, coś w sobie miała co uspokajało i uwierzyłam, że ja też niedługo będe zdrowa Moze to głupie, może ktoś z Was teraz się ze mnie śmiać, ale napisałam swoje zdanie.
Status: Endo x 2
Wysany: Pi 14 Sie, 2009
Moim autorytetem jest niewątpliwe sam Jezus...nie poszukuje autorytetów w ludziach bo człowiek jest często omylny i nieidealny...Bardzo cenie nauki Chrystusa czytała Ewangelie wielokrotnie i przemawia prosto do mojego serca.Jezus pokazuje mi jak prowadzić dobre życie,jak traktować innych...daje mi piękny przykład nie chcąc niego ode mnie.
Gdy czuje się sama jest przy mnie i wierze w to że mnie mocno wspomaga....Jest dla mnie boskim autorytetem bezbłędnym ideałem godnym naśladowania ...a naśladuje tak jak człowiek to potrafi...PRÓBUJE CHOCIAŻ..
Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009 Posty: 2625 Skd: z Polski
Wysany: Sro 10 Lut, 2010
Queen uwielbiam
ale raczej osobiście nie nazwałabym Freddiego autorytetem
Ja nawet nie mam żadnego, bo co innego podziwiać jakąś część danej osoby, a co innego uważać całościowo za autorytet
kinga, się nie znasz. Freddiego się kocha i tyle Wiekszość go nie znala a za to chętnie o nim pisała. Ostatnio oglądałam film o nim Delikatny w domu a szalony na scenie. Przyjaciele bliskie mu osoby mieli bardzo dobre zdanie na jego temat.